Alla inlägg under mars 2013

Av cathrine - 7 mars 2013 13:10

Har skjutsat Na till Härnösand. Härligt för henne med en Stockholmresa..
Hoppas att de får fint väder också.

Här hemma är vädret underbart idag. 0 gradigt och solen skiner:) det kan knappast bli bättre:)

Måendet är ganska ok än. Jag vet att det blir värre, men just nu överlever jag;)
Eller kanske det blir enklare denna gång pga mer mediciner.
Har tappat smaken denna gång också, trist för jag älskar verkligen mat och fika. Köpte mig en morotskaka på hemvägen, men jag kastade den. Smakade inte gott:( inget fel på kakan, men det är inte gott att äta när det bara är som att tugga en klump utan smak..

För övrigt händer det inte så mycket! Ska väl gå upp och ta på mig ett par mysbyxor och lägga mig på soffan och vila en stund:)

Hoppas att det är bra med er alla andra där ute. Ha en mysig dag:)

Av cathrine - 6 mars 2013 09:28

Jaha så var det dags för kostisonet och cellgifterna att busa då. Fick sova 1 h mellan kl sex och sju..
Jag vet att det är så här, men glömmer bort det från gång till gång.
Fick ibörjan en insomningstablett som jag kunde ta så jag kunde få sova, men nej då den tas inte.. Ligger i någon låda någon stans:)
Men jag får vila en stund på dagen idag.

Imorgon åker Na till Stockholm med mormor och Kjell, roligt för henne. Då slipper hon vara med mamma som är lite tråkig några dagar nu:)

Iövrigt finns inte så många planer. Måste ta det lugnt och isolera mig lite denna gång. Det var ju inte så bra förra behandlingen när jag behövde läggas in:(
Maria kommer i helgen, skulle gärna vilja träffa henne. Men är tyvärr tveksam att det går, vi får se:)

Annars rullar livet på! Ikväll blir det sprutan som gör att kroppen skriker efter smärta en vecka. Men nu är det bara denna gång och en cellgiftbehandling som ska genomlidas. Fy tusan vad najs:)

Solen skiner ute och jag hör att det verkar blåsa en del. Men en liten kort promenad med vovven bör göras.
Det är aldrig fel med lite frisk luft.
Sedan blir det frukost och soffhäng:)

Ha en bra dag i solen, njut för imorgon kommer kylan igen...

Ps skickar en extra kram till Lena som är i Umeå:)

Av cathrine - 5 mars 2013 11:26

Efter att fått till mig på telefonen imorse att jag hade dåliga värden så fick jag ändå åka ner till Sundsvall för att träffa läkaren.
Efter läkarträffen beslutades att nya prover skulle tas för att se hur värdena är idag. Mina värden som togs dagen före var inte ok. De visste inte om de klarade att trycka ner mig mer. Svaret på nya proverna visade att blodvärdena ok idag för behandling:) jihooooo vad skönt.


Kort info också om strålningen från läkaren idag.
Den kommer bli 6 veckor, en vecka extra. Efter denna behandling blir hormonbehandling ii fem år, sedan funderar de att sätta in en spruta var tredje vecka... Allt detta pga min låga ålder och elakartad cancer.
Som jag sagt tidigare så hoppas jag att de ger mig allt jag kan få på en gång.


Men utlandsresan får vänta en månad till innan den kan bokas. Måste se när strålningen startar först. De hade bara en maskin här i Sundsvall!


Nu ligger jag i sängen här och har precis startat min behandling..
Utsikt över sjukan:)


Ha en bra dag i det fina vädret! Kram

Av cathrine - 3 mars 2013 19:45

"Risken att någon gång i livet drabbas av en tumörsjukdom beräknas till mer än 30 procent. Totalt handlar det om cirka 200 olika tumörsjukdomar där bröstcancer och prostatacancer är de två vanligaste.
Det beror dels på att vi lever längre och att vården blivit bättre på att upptäcka tumörerna. Men det är inte hela förklaringen.
Två aggressiva cancerformer ökar stadigt och snabbt: hudcancer och lungcancer. Bägge är i stort sett helt livsstilsrelaterade.
Den farligaste formen av hudcancer, malignt melanom, kan vara extremt aggressiv.
Den första reaktionen hos den som fått en cancerdiagnos är ofta en känsla av overklighet eller chock. Det är vanligt att det leder till en livskris där man känner sig maktlös och blir medveten om sin egen dödlighet.
De flesta blir friska.
Av dem som drabbas av cancer blir över 60 procent friska, men vissa cancertyper har en bättre prognos. I dag är det cirka 83 procent av dem som drabbats av bröstcancer som lever tio år efter cancerbeskedet.
Det sämsta man kan göra som närstående till en som fått cancer är att hålla sig undan. Det räcker bra med att visa att man finns för den som är sjuk. Har man svårt att veta vad man ska göra eller prata om kan man fråga den drabbade.
Det är viktigt att ta den sjukes oro på allvar, lyssna och vara en medmänniska."


(Cattis)
Ja det finns många studier och många tips hur man ska hantera en sådan här sjukdom. Det är nog lika svårt för mig som har fått diagnosen som de nära och kära. Alla har vi våra funderingar hur detta ska sluta, när det ska sluta och om det kommer tillbaka..
Jag tror att det är viktigt att alla hittar sitt sätt att hantera det, vi är alla olika. Och lika många som det finns människor på jorden finns det sätt att hantera dessa situationer.

Men ett tips är, PRATA. Uttryck er känsla, dela med er av era funderingar. Det kan inte bli fel...

När jag fick min diagnos var det mycket tårar först, men sedan bestämde jag mig för att klara detta och få leva vidare med min familj. Vissa har frågat om jag verkligen är så glad och om det är en falsk fasad.
Men jag bestämde mig för att försöka göra denna resa så enkel det går, men med det betyder det inte att jag inte kan vara ledsen. För det har jag varit. Men när jag sörjt klart så var det bara att ta fram den positiva sidan och köra. Och jag tycker att denna resa har varit enklare än jag trodde att det skulle bli.
Man kommer långt med att försöka vara positiv och hitta glädjen i vardagen:)

Jag vill tacka Min familj hemma som stöttar mig i denna resa. Sedan har jag en underbar mamma och pappa med respektive som finns där i alla med och motgångar.. Sedan finns det många fler också, men jag kan inte räkna upp alla! Ett stort tack till alla runt mig som finns där för mig:)
Tusen miljoner kramar till er!!!!

Av cathrine - 3 mars 2013 16:20

Idag har det varit riktigt fint väder!
-8 grader och växlande snö och sol:)
Helt underbart!

Idag har jag pysslat lite. Målat ett element, slarv städat och Patrik har strukit. Det känns lika konstigt varje gång när jag förbereder för att ev bli dålig! Men snart är det över:)

Pratade med mamma i morse , nu när behandlingen lider mot ett slut av steg 1 så kan jag konstatera att det gått ganska ok. Första cellgiftbehandlingen blev jag riktigt dålig av, och nu när jag bytte sort blev det ett sjukhusbesök. Men förutom detta så har det gått helt ok. Jag känner mig så tacksam att det gått ganska bra! Det hade kunnat vara värre.

Vi har nyss ätit riktigt god men fet mat, entrecote, råstekt potatis och smörkokta morötter. Nu blir det vila magen i soffan ett tag.
Na är uppe och kollar film. Hon är ganska trött efter ha varit på pyjamas party i går/natt. De hade tydligen somnat vid halv fyra imorse. Men de hade haft roligt, och det är det viktigaste:)

Nä nu måste jag vila, tror magen håller på att spricka. Blev sjukt mätt:)

Imorgon är det provtagning för att se om mina värden är ok så jag kan få behandlingen på tisdag...

Av cathrine - 2 mars 2013 17:48

Jaha då har snart denna dag gått!
Idag har vi verkligen inte gjort något alls.. Varit på en kort promenad, tvättat och sedan bara legat och kollat på skidor på tvn.
Jag känner mig så sjukt uttråkad, men jag tror jag behöver vila. Mår inte riktigt bra, trött och helt orkeslös. Vill så gärna ta cellgifterna på tisdag, så därför har jag lovat mig själv att det blir vila fram till dess....
Tror inte det finns något sätt att påverka mina blodvärden, men jag kan prova att ta det lugnt.

Just nu ligger jag i soffan och kikar på Jamie oliver, gillar igentligen inte honom så mycket. Men det finns inte så mycket bättre att se på:)
Patrik ligger i andra änden och vilar, Hugo snarkar på golvet och Na är på pyjamasparty:)

Vet inte vad man ska hitta på ikväll, blir säkert en film och lite godis:)

Hoppas på bättre väder imorgon.. Vill inte ha mer snö nu, vill ha vår:) det var ju så fint i veckan när solen sken och det droppade från taken.. Humöret steg och vårkänslorna pirrade i kroppen:)

Håll tummarna åt mig till på tisdag och så har ni en mysig lördagkväll!!!

Ovido - Quiz & Flashcards